top of page
chris på SU högre upplösning.jpg

Lyssna på mina samtal om sång med artister, sångare, forskare, körledare och andra. Visionen är att du ska hitta något som just du är intresserad av - här finns avsnitt om allt möjligt inom sång. Ibland handlar det om just den artisten som jag pratar med. Ibland pratar vi forskning, ibland om röstträning som jag är lite extra intresserad av. Några samtal blir djupa andra glatt ytliga.

Något om mig:

Jag har sjungit och spelat hela livet och vill aldrig sluta. Det första bandet jag sjöng med för många år sen, spelade salsa. Därefter sjöng jag i bandet Sambahia som spelade brasiliansk musik. Numera sjunger jag i  Joyspring som jag och min man startade för några år sen. Lyssna gärna på joyspring.se om du vill.

 

Det har blivit viktigare på senare år för mig att träna rösten. Därför har jag och min man tillsammans med  ett antal sångpedagoger skapat ising.se där vi samlar uppsjungningar, sångövningar, och andra bra grejer. Det är väldigt bra tycker jag. Kan starkt rekommendera dig att prova på det om du också gillar att sjunga. Att sjunga en stund varje dag gör så stor skillnad på din röstkvalité oavsett vilken genre du sjunger.

Förutom mitt musikintresse så är jag molekylärbiolog och forskarutbildad i medicinsk kemi. Det förklarar kanske varför jag är riktigt intresserad av att prata med andra forskare, särskilt de som ägnar sig åt att ta reda på hur musik och sång påverkar oss och vår hälsa. Det kommer garanterat fler såna avsnitt framöver...

Glada hälsningar från Chris Bendz som skapar Sångarpodden

Gå med i facebookgruppen så ser du när nya avsnitt finns! Du får gärna trycka på gillaknapparna på poddcastapparna!

  • SÅNGARPODDEN på Facebook
bottom of page