top of page
Intervju:
David Lundblad

Lyssna här

Avsnitt 21 - David Lundblad
00:00 / 00:00

Lyssna på ett samtal med David Lundblad, Sveriges första doktor i körsång. Han har forskat om den svenska körklangen - vad den består av och hur den uppstod. Det och mycket mer pratar vi om hemma i köket hos David och hans familj. Varför kan det ibland bli så att kören låter falsk fastän alla egentligen sjunger rent? Hur passar man ihop röster till en bra körklang?

David Lundblad är sedan 2011 kormästare för Dalasinfoniettans kör och även dirigent och konstnärlig ledare för Falu Kammarkör. Han är utbildad vid Sibelius-Akademin i Helsingfors (där han disputerade), Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Musikhögskolan i Örebro och Musikhögskolan i Piteå.

DavidLundblad har studerat för bl a Gustaf Sjökvist, Matti Hyökki, Eric Ericson, Eri Klas, Jorma Panula, Hans Kyhle, Jan Sandström och Anders Flodin.

Lundblad har arbetat med Dalasinfoniettan, Uppsala kammarorkester, Norrköpings symfoniorkester, Jönköpings symfoniorkester, Göteborgsoperans orkester, Zagrebs filharmoniska orkester och Göteborg Wind Orchestra. Han har också dirigerat körer, exempelvis Täby kyrkokör, Södertälje kammarkör, KFUM-kören i Stockholm, KFUM Ursus kammarkör, Borlänge kammarkör och Kongl. Teknologkören. Han var åren 2004-2009 kormästareGöteborgsoperan,

bottom of page